2013.03.04 :
TRI DOBRE NOVICE 30.1.2013

TRI DOBRE NOVICE, 30.01.2013:

 
Letos še sploh ni bilo nobenih dobrih novic, tako da je že čas, da povemo kaj pozitivnega.
Veseli smo, da smo v lanskem letu uspešno priklopili vse sončne elektrarne in tako pravočasno zaključili vse projekte.


Na tem mestu lahko povemo, da nas je država s predčasnim in nenapovedanim 25% znižanjem državnih podpor s 1.12.2012 namesto predvidenim 1.1.2013 res neprijetno presenetila. V letošnjem letu pa zagotovljena odkupna cena pada vsak mesec za dodatna 2%, tako da čakanje sploh ni smiselno, ampak je bolje čimprej realizirati investicijo.

 

PRVA DOBRA NOVICA:

Ponovno je odprt razpis za Ukrep 311
- Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti - nepovratne finančne spodbude za razvoj dopolnilnih in dodatnih dejavnostih na kmetijah. Rok za prijavo: 28.2.2013.
O podrobnostih se pozanimajte pri svojih kmetijskih pospeševalcih.

 Seveda še vedno velja, da je v primeru prejema nepovratnih sredstev potem znižana zagotovljena odkupna cena oziroma obratovalna podpora.

 

DRUGA DOBRA NOVICA:

Kyocera načrtuje širitev svojih proizvodnih kapacitet v EU
V lanskem letu je veliko proizvajalcev solarnih modulov ustavilo proizvodnjo in množica PV podjetij po svetu je bila prisiljena zaključiti poslovanje s stečajem. Pravo nasprotje temu pa je japonsko podjetje Kyocera, ki s polno močjo proizvaja solarne module ne samo na Japonskem, temveč tudi v EU.

 

Njihova poslovna filozofija, da je vrhunska kakovost prva prioriteta, se je pokazala kot učinkovita tudi v najtežjih časih. S polno zasedeno proizvodno enoto v Kadanu na Češkem  Kyocera podpira EU potrebe, hkrati pa dobavlja module tudi na Japonsko. Japonska je trenutno eno najbolj aktivnih PV tržišč, saj je država dala največji poudarek prav strategiji uvajanja energetske neodvisnosti s pomočjo izkoriščanja sončne energije.
 

 

TRETJA DOBRA NOVICA:

Prenovili smo www.sonel.si
Miren mesec smo izkoristili za celovito prenovo naših spletnih strani. Prijazno vas vabimo, da si jih ogledate.

 

Ker so strani še sveže, je mogoče kje še kakšen neodkrit tiskarski škrat. Hvaležni bomo, če nam boste sporočili kakšno morebitno napako. Manjkajo še reference zadnjih priklopljenih elektrarn, ampak bomo počakali, da bo vreme omogočilo lepe posnetke.

Več >>
.