Aktualno


 

aktualno

4.4.2019 TRI DOBRE NOVICE

 

PRVA DOBRA NOVICA: ŽE VEČ KOT 12 LET DELAMO DOBRO!

 

Podjetje Sonel nepretrgoma posluje že od leta 2006. Bili smo med tistimi, ki so na področju fotovoltaike orali ledino. Postavili smo prvo sončno elektrarno na Koroškem, ki so ji sledile še mnoge druge po vsej Sloveniji. Z zanesljivostjo, poštenostjo in kakovostjo smo si izgradili sloves zanesljivega poslovnega partnerja. S trdim delom in pozitivno energijo smo preživeli tudi krizo panoge med leti 2013 in 2016, ko so v stečaj odšla mnoga podjetja na področju obnovljivih virov energije.  Tudi danes nadaljujemo tako, kot smo začeli; srčno in predano. Veseli in ponosni smo, da smo v vseh teh letih pridobili veliko stalnih strank, ki so za nas veliko več, kot le stranke; postale so del naše Sonelove družine. Hvala Vam, ki ste rasli skupaj z nami. 

 

MFE DELALUT
©SONEL

 

DRUGA DOBRA NOVICA: NOVA UREDBA O SAMOOSKRBI

 

S 1.5. 2019 se prične uporabljati nova Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije, ki je bila objavljena v UL 17/2019 , dne 22.3.2019.

Ključne spremembe:

1. Priključna moč naprave za samooskrbo (v kW) ne sme presegati 0,8 kratnika priključne moči odjema merilnega mesta (prej omejitev 11 kVA)

2. Možnost samooskrbe večstanovanjskih stavb

3. Skupnostna samooskrba

 

TRETJA DOBRA NOVICA: ODPRT RAZPIS MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO "JR SE OVE 2019" (vir: MZI)

 

Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo razpis za sofinanciranje nakupa in postavitev naprav za proizvodnjo električne energoje z izrabo sončne energije za obdobje 2019-2022. Za sofinanciranje je v štiriletnem obdobju na voljo 10 milijonov evrov, do sredstev pa so upravičena podjetja, samostojni podjetniki in zadruge.

Nekaj poudarkov razpisa: Izvedba projekta se ne sme pričeti pred prijavo na razpis. Minimalna višina operacije je 100.000 eur. Naprave, manjše od 80 kWp iz naslova nazivne moči pri ovenjevanju ponudbe prejmejo 0 točk. Največ točk (10) prejmejo naprave, enake ali večje od 1MWp. Do sofinanciranja niso upravičene naprave, financirane na lizing ter rabljene naprave. Največ točk pri oceni stroškovne učinkovitosti prejmejo naprave s ceno manj kot 1000 eur/kWp. Prvi rok za oddajo vlog je 26.4.2019, drugi 26.7.2019, tretji 28.2.2019 in četrti 25.9.2020. Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 25.9.2020.

 

TOREJ...... ZA MALE IN VELIKE:

Ekonomika je spet postala zanimiva. Imate streho, ki bi jo radi izkoristili? Vas zanima proizvodnja elektrike za lastno uporabo? Postopki so se precej poenostavili. Kot vselej, vam pri vsem lahko pomagamo in svetujemo. Nenazadnje - lahko se prepričate na naših referenčnih objektih. Tu smo, da Delamo Dobro.

17.4.2018 TRI DOBRE NOVICE
PRVA DOBRA NOVICA: ŠE VEDNO DELAMO DOBRO!

 

Sonel je med redkimi slovenskimi podjetji na področju fotovoltaike, ki je nepretrgoma prisotno že od leta 2006. Bili smo med tistimi, ki so orali ledino. Postavili smo prvo sončno elektrarno na Koroškem, ki so ji sledile še mnoge druge po vsej Sloveniji. Z zanesljivostjo, poštenostjo in kakovostjo smo si zgradili sloves zanesljivega poslovnega partnerja. S trdim delom in pozitivno energijo smo preživeli tudi krizo panoge med leti 2013 in 2016, ko so v stečaj odšla mnoga podjetja na področju obnovljivih virov energije.  Tudi danes nadaljujemo tako, kot smo začeli, srčno in dobro. Veseli in ponosni smo, da smo v vseh teh letih pridobili veliko stalnih strank, ki so veliko več, kot samo stranke, postale so del naše Sonelove družine. Hvala Vam, ki ste rasli skupaj z nami. 

 

DRUGA DOBRA NOVICA: ČIŠČENJE SE (ŠE VEDNO) IZPLAČA.

 

Sezona čiščenja je v polnem teku. S čiščenjem sončnih elektrarn dosegamo odlične rezultate. Pri tem ugotavljamo, da se moduli višjega kakovostnega razreda lažje očistijo in tudi v osnovi manj umažejo, zaradi premaza iz nanodelcev. Seveda niso vse elektrarne tako umazane, da bi čiščenje potrebovale. Prilagam pa sliko, kjer vas bo umazanija res presenetila. V takem primeru so donosi lahko tudi do 20% nižji od optimalnih. Še enkrat pa odsvetujemo čiščenje z neprofesionalnim orodjem in sredstvi, ki lahko na modulih povzročijo več škode kot koristi. Prav tako je škodljivo čiščenje z navadno vodo, ker na modulih ostane vodni kamen, ki se potem dobesedno vžge na stekleno površino.

Skratka: redno čiščenje in vzdrževanje dokazano izboljša donos sončne elektrarne. Pokličite nas!

 

Umazani moduli
Primer zelo umazanih modulov, ©SONEL

 

TRETJA DOBRA NOVICA: TUDI SEZONA GRADENJ SONČNIH ELEKTRARN JE V POLNEM TEKU

 

Ekonomika je spet postala zanimiva. Imate streho, ki bi jo radi izkoristili? Vas zanima proizvodnja elektrike za lastno uporabo? Postopki so se precej poenostavili. Kot vselej, vam pri vsem lahko pomagamo in svetujemo. Nenazadnje - lahko se prepričate na naših referenčnih objektih. Tu smo, da Delamo Dobro.
 

.